Strike a pose

Och så sätter vi upp lite bilder från kvällens måltid som blev varma mackor, äggröra, äpplen och varm choklad. Supergott! Passade på att ta några bilder på mig själv också, egoist jag är haha.



  

Jag gör mina vanliga och konstiga miner eftersom jag egentligen inte gillar att se seriös ut på foto, haha. Men det får duga.

Jag har föresten fått låten "No air" med Jordin Sparks och Chris Brown på hjärnan, har sjungit på den i flera dagar. Sätter därför upp ett youtubeklipp på låten. Ciao och puss.


Freezing cold

När man tittar ut genom fönstret ser man hur regnet bara öser ner, och när man öppnar fönstret känner man direkt kylan. Brr brr! Jag vill ha värme och  kunna gå ute med shorts och T-shirt, inte behöva sätta på mig femton lager kläder så jag hur stor och tjock ut som helst, även fast jag kan medge att det är mysigt med varma kläder. Nu har jag precis kommit hem från  M, det är skönt att komma innanför dörren och ha fötterna på värmegolvet vi har i hallen. Hela jag är dyngsur och kall men det ordnar vi med en lång, varm dusch, lite varm choklad, ett täcke, kuddar, en dator, en film och min nyinköpta tjocktröja. Tror jag tar och gör några varma mackor också. Mys!

Jag saknar fortfarande K väldigt mycket, men hon kommer hem imorgon så jag får hålla ut en dag till. Jag hoppas hon har haft det underbart! Hon kommer även köpa en liten present till mig, så det känns lite extra kul!! Jag längtar.

Tänkte sätta upp lite nya bilder på vad jag vill ha i garderoben denna vecka. Jag vill ha så mycket hela tiden, haha. Puss.

 

  

Easy days go by

Har varit seg och slapp dag idag. Verkligen! Har inte fått mycket gjort alls, bara varit med M hela dagen. Men det var ju såklart mysigt. K är föresten i London nu, hon åkte tidigt i morse, så saknat henne har jag också hunnit göra. Vi kommer inte prata i telefon på fyra dagar nu, det känns surt som bara den! Får sysselsätta mig med annat helt enkelt. Kan tillexempel sätta upp en liten lista, det var ett tag sen sist. Ikväll får det handla om dem bästa amerikanska TV- serierna som går.

Grey's anatomy
Gossip girl
One Tree Hill
Prison Break
Desperate Housewives

Vilken äkta nörd man är, haha. Men ska sova nu, är hur trött som helst. Go natt och puss.


Just a short story

" Det var en varm vintermorgon och solen speglades i den vita snön som låg fridfullt på marken. Det var fortfarande gryning och himlen formade en lilablå färg bortom horisonten. Det var som ett vakna upp i en dröm tyckte Filip. Men det han älskade mest var att vakna upp och se hennes mage röra sig i takt med hennes andetag, att höra hur hon andades djupt medan hon låg hokurad mot vänstra delen av hans kropp. Att känna hennes värme sprida sig i sängen med det tjocka duntäcket liggandes slarvigt utsträckt på sängens korta vidd. Att känna doften av hennes mörkbruna nytvättade hår, omfamna hennes små men effektfulla höfter och se hur hon formade ett gulligt leende medan hon sov.
Men det var endast en minne blott. Eller så var och förblev det bara en dröm."

Det där var ett utdrag från en av mina äldsta noveller. Hittade massa noveller och andra saker när jag kollade igenom dokumenten på min dator. Det är helt sjukt vad mycket jag skriver. Måste läsa igenom allt, det kommer bli kul. Vissa av dem skrev jag för mer än ett år sen, haha.
God morgon föresten. Gick upp tidigt idag, redan vid halv nio. Kände att jag inte ville sova bort hela förmiddagen som jag alltid gör, haha. Har ju hur mycket tid som helst på mig att göra annat nu. Tänkte jag skulle kolla på film, så ovanligt av mig eller hur? Det blir "Brudens bäste man" eller "Made of honor" med bland annat Patrick Dempsey i huvudrollen.


Beautiful

Inte för att jag har något som heter "veckans låt", men tänkte ändå lägga upp en låt som skulle förtjänat den titeln.


Lifehouse- you and me

New furniture for a change

Gud vad jag blev sugen på att göra om i mitt sovrum. Att köpa nya möbler och möblera om. Det vore underbart! Gick in på några inredningshemsidor och kollade lite på möbler, lägger upp några bilder på saker jag vill ha så kanske ni får lite inspiration. Allt är taget från http://www.ikea.com/ förutom förvaringslådan som kommer från http://www.granit.com/. Puss.

  
En säng på 160x200 vore rena drömmen!           Lite smart och effektiv förvaring

     
En fin mörk byrå av trä...                      och såklart en stor garderob som matchar
    
Filtar är ett måste!                                 Har alltid velat ha en helspegel med ram

     
Stora, mjuka kuddar i massor. Mysigt!


Money is funny in a poor man's world

Har kollat igenom hur mycket pengar jag har på kontot just nu, 1500 kronor ungefär, jag är rik! Haha, för att vara mig alltså. Fick värsta motivationen att fortsätta spara nu när jag vet att jag kommit en bit på vägen. Det kommer nog bli bra till slut. Hela helgen har jag spenderat med M, han sov över från fredag till idag och åkte hem för två timmar sen. Jag tror inte man kan spela så mycket kort som vi har gjort dem senaste två dagarna, haha. Det är så kul! Och mysigt.

När jag åt middag, som för övrigt blev löviff med potatisklyftor och bearnesesås (supergott!), och kom på att klockan inte alls var 18.45, utan jag hade en hel timme till på mig att spendera kvällen blev jag verkligen glad. Klockan i köket var nämligen inte omställd. Nu är jag jätteglad. Snart tänkte jag gå ner till TV:n för en gångs skull och bara sätta mig med en filt, varm choklad och lite godis. Tar med mina nyköpta tidningar och en bok vi läser på svenska också. Både tid för plugg och fritid, perfekt!

Sätter upp bilder på hur jag har valt att klä mig denna kväll, och lite annat smått och gött.


Avklippta mjukisbyxor och en skön T-shirt är det som gäller! Bry er inte om min konstiga min, jag ser alltid ut så.


Jag är som snyggast när jag är gladast, eller hur? Haha.


Mina nya tidningar som jag ska läsa, JAA!

Dags för mitt efterlängtade TV- tittande, hörs! Ciao och puss.


The fourth part

Och till slut, den sista och 4:e delen av den personliga listan. La final. Här är den.


76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Innan M var det en som hette Morgan
77. Favoritgodis: Enkel, lakrits!
78. Spelar du nåt instrument: Inte nu, men har spelat trumpet i trean
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Fotboll, basket, bowling, badminton, innebandy.

80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Patrick Dempsey! I like him very much.
81. Vilken film såg du på bio senast: "Step brothers" med bland annat Will Ferell i huvudrollen
82. Senaste köpa skiva: Oj, kommer inte ihåg, det var år och dar sen.
83: Roligaste konserten: Vet faktiskt inte, har inte varit på så många
84. Bästa känslan: När man är kär
85. Samlar du på något: Inte längre, samlade på kapsyler när jag var yngre, haha. Det var tider det.
86. Isåfall vad: Som sagt, inget
87. Är du feminist: Det skulle jag inte kalla mig
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: Haha, kanske en gitarr
89. Favoritskiva: Brukar inte lyssna på skivor, men vår julskiva vi har hemma är bra
90. Bästa kompis: Helt klart K, ingen tvekan alls!
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Som ganska enkel, glad och högljudd haha.
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Att jag måste ta bort den feta stilen varje gång jag ska svara. Irriterande.
93. Favoritlåt: Finns för många, omöjligt att välja en.
95. Har du en mobiltelefon: Ja då, en Sony Ericsson K530i
96. Vem är du kär i just nu: Min pojkvän<3
97. Vad är det vackraste som finns: Äkta kärlek och vänskap
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Kapstaden eller New York
99. Är du homo- eller bisexuell: Nej, det är jag inte
100. Vad är klockan nu när du är klar: 00.37

Det var allt från den listan, kanske lägger upp en till i framtiden, men det kommer nog dröja. Puss.


Time for a break

Idag var jag trött. Till och med så trött att jag somnade under historialektionen. Jag halvlåg konstigt på bordet med halsduken virad tätt runt halsen, det var varmt och mysigt. Ja, i alla fall tills läraren sa högt "Ja, nu ser inte jag dig Johanna." för jag låg bakom datorskärmen, haha. Lite pinsamt kanske. Min kompis tog till och med en bild, men man ser inte mig så bra eftersom min halsduk är ivägen, men jag sätter upp den.

Nu är det äntligen LOV!  Det behöver jag verkligen. Ikväll ska några kompisar komma över och vi ska spela lite kort och umgås. Det ska bli kul! Nu ska jag gå ner och gör iordning mat, mamma kommer hem sent ikväll. Ses, puss.



Man ser mig knappt, haha. Men bättre än ingenting.

Dreams do come true if you just believe

Idag är sista dagen innan det kära efterlängtade höstlovet drar igång. Är överlycklig! Mina planer är att umgås med kompisar och sakna K som ska iväg till London i tre nätter (nej då, jag är inte alls avndsjuk) Jag vill också resa bort. Har bara varit utomlands "på riktigt" en gång tidigare och då räknar jag inte med Norge och Finland osv.
Om jag skulle ha tillräckligt med pengar skulle jag resa till USA. Det är min dröm; att bo i USA. Fyfan vad härligt! Tänk att bo i centrum av Manhattan och ha nära till allting: shopping, nöjen, caféer, restauranger, ja allt. Måste, måste måste börja spara pengarna. Jag vet att jag har sagt ordet "spara" väldigt mycket den senaste tiden, men det är bara för att jag måste rycka upp mig och verkligen göra det. I want my dreams to come true. Om jag skulle bo i New York skulle jag försörja mig som en berömd sångerska, jag älskar att sjunga och jag gör det överallt hemma hela tiden, i duschen, vid datorn, när jag städar, när jag lagar mat osv. Ja, fast inte inför publik, det vågar jag inte. Fegis, haha.

  

En annan plats jag vill åka till är Kapstaden. Jag, K och F pratade för något år sen om att åka dit tillsammans, men det blev aldrig riktigt av och det tycker jag var synd. Vi hade till och med börjat kolla upp vad man kunde gör där och jag såg verkligen fram emot det.
När jag tänker på Kapstaden får jag en bild av att jag går barfota i sanden längs stranden en vacker och varm sommarkväll när solen är på väg ner över horisonten. Man ser hur vattnet blänker av solens sista strålar och man hör ljudet av vågor som kommer in. Swusch, swusch. När solen har gått ner känner man vinden i sitt utsläppta hår samtidigt som värmen fortfarande är kvar i luften. Till slut blir det för mörkt för att vara ute och då åker man istället till något mysigt café och tar något gott att dricka och äta. Låter det inte underbart? 
Men min bild av denna underbara stad skulle inte vara komplett utan K, den enda vän som jag litar på till 100% och som är en underbar människa! Åh, vad jag vill dit nu med det samma! Kan man inte bara packa sin väska, skita i allt och bara åka. Det skulle vara en upplevelse att minnas hela livet!

   



Även fast jag kanske inte kommer bli den där jätteberömda sångerskan som bor i Manhattan är det alltid viktigt att ha drömmar och mål i livet. Det är dem som får oss att fortsätta kämpa. Dem får i alla fall mig att kämpa. Resan till sitt mål må vara lång och hård, men när man väl når dit var allt man offrade så värt det! Så tro att dina drömar kan slå in, för vem vet om dem kanske finns bakom nästa husknut.
Men nu är det dags att sova. Puss och go natt.


Clothes are everything

När jag sitter här och kollar igenom några av mina "regular" hemsidor och är inne på den nya kollektionen på "Monki" kan jag inte låta bli att visa vilka fina saker jag hittade. En helt bunt. Herre gud så mycket kläder!

           

         

        

        



Fick värsta adrenalinkicken av det här! Älskar dem här kläderna, vill så ha dem! I love Monki. Föresten, jag glömde ta kort på min outfit idag, så något sånt kommer jag inte sätta upp. Tyvärr, tyvärr. Puss på er.

The third part

Och så blir det såklart en 3:e del på min frågelista, det får inte glömmas.


51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara:
Dem som inte har lust
52. Vad är klockan: 00.21
53. Favorit beatle: Vad är det?

54. Favoritlek: Dem som utförs med en kortlek
55. Favoritfilmmusik: Gillar lite svängiga låtar, gärna lite rock.
56. Skostorlek: 39
57. Syskon: Ja, en äldre syster och en yngre bror
58. Favoritpålägg: Ost, skinka, marmelad
59. Vad är din största dröm i livet? Det är nog att bli en berömd sångerska, har alltid velat bli det! Basketproffs skulle inte heller sitta fel, haha.
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: "Jag älskar dig"
61. Bästa bok du läst: Har inte läst många, men "Tre flickor i Crawford" var en spännande deckare.
62. Är du internetberoende: Det skulle man nog kunna säga, haha
63. Favoritdjur: Har alltid gillat katter
64. Gillar du snö: Runt julen: Ja! Annars: Inte speciellt.

65. Favoritglaglass: Lakrits, vanilj, jordgubbe
66. När köpte du något åt dig själv sist: Det var nog någon dag sen
67. Är du långsint: Inte speciellt
68. Favoritgrupp/artist: Det går inte att välja!
69. Vilken är din bästa egenskap: Pratglad
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Bli lycklig!
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Aldrig
72. Vad gör du: Sitter och längtar till att krypa under mitt varma duntäcke och sova.

73. Mest intressanta stad du varit i: Vet inte, alla städer har sin egna charm
74. Vilket djur skulle du identifiera dig med: Kanske en mullvad, haha. Det är bara för att K har sagt att jag liknar en mullvad till utseendet.
75. Vad fascinerar dig hos andra människor: Hur olika åsikter alla har

Ja, det var de, imorgon sätter jag upp den sista delen av detta, då får ni något att se fram emot. Glöm inte att Grey's anatomy går i USA idag, imorgon är avsnittet tillgänglig i Sverige. Jippie! Pusspuss.


Favourites

GUD, vad jag har varit dålig på att blogga. Fy! Nu ska jag lägga upp lite fler saker som jag ska skriva upp på min "vill ha"- lista, eller önskelista som det också kallas. Nu är det varma och stickade saker som gäller! Här kommer några personliga favoriter från "Ellos"

       

      



Om jag bara hade råd att köpa alla dessa godingar skulle jag ha en mysig vinter att se fram emot! Det gäller att börja spara. Puss.


The second part

Tänkte jag direkt inpå det andra inlägget skulle lägga upp del 2 på dem personliga frågorna, eller vad man ska kalla dem. Jag lovade ju en del per dag, och det är bara tio minuter kvar innan det är torsdag, så jag får allt skynda på, haha.

26. Favoritmat: Löfbiff med bearnesesås smakar aldrig fel
27. Bästa veckodagen: Fredag!
28. Senaste låt du har lyssnat på: Lifehouse- Broken
29. Tandkräm: Colgate
30. Favorit TV-program: Inte så svårt, Grey's anatomy
31. Favoritrestaurang: Vet inte, kan inte komma på någon
32.Favoritblommor: Gillar alla möjliga, rosor, liljor, blåklint, tulpaner. Ja, det mesta funkar.
33. Tycker inte om: Plugg
34. Sport att titta på: Fotboll
35. Snabbmatrestaurang: Får väl bli McDonalds, haha

36. Senaste sjukhusvistelse: När jag hade halsfluss för några år sen
37. Favoritdricka: O´boy, vatten, mjölk och läsk
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Vita
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Har inte börjat köra upp
40. Var är du om 10 år: På ett ställe där jag trivs och är lycklig.
41. Vem fick du senast e-mail från: Sabina
42. Är du dömd för något brott: Nej
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Svårt val, kan inte riktigt svara på den
44. Vad gör du när du är uttråkad: Jag är inne på datorn, kollar på TV, lyssnar på musik
45. Fras/ord du använder (för) ofta: Alltså och typ kommer ofta upp
46. Vän som bor längst ifrån dig: Måste vara Emil
47. Vad retar du dig på: Smala tjejer som anser sig vara "tjocka", blir jätteirriterad!
48. Det bästa du vet: Att prata och aktivera mig
49. Läggdags: Haha, för sent. Oftast runt ett om det är skola nästa dag.
50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här:  Läsarna kanske

Long days without breaks

Skola, jobb och bio. Min dag i korta drag. Inget mer att säga. Därför har jag inte hunnit blogga, så jag proppar in alla inlägg nu istället. Vi börjar med dagens outfit.



Jeans: Diesel
Tröja: Fått från en kompis
Halsduk: H&M
Skor: Stadium
Jacka: Stadium

The first part

Tänkte att det skulle vara en rolig idé att lägga upp personlig fakta om mig genom att svara på massa frågor. Jag kommer dela upp det i fyra deler, en del per dag och det blir 25 frågor per del. Så ni få vänta med tålamod på nästa del. Här kommer Del 1.


1.Vad är klockan:
00.02
2.Vilket namn stå det på ditt födelsebevis: Johanna Felicia Baker
3. Smeknamn: Hannabanna och JO, typ

4. Vad heter dina föräldrar: Marit och Leslie
5. Antal ljus på din senaste tårta: Hade faktiskt inga ljus
6.Husdjur: Två katter och en hund
7.Hårfärg: Ljusbrunt
8.Favoritfärg: svart, vit, grå, blå, brun, orange. Ganska tråkiga färger egentligen.

9.Piercing: Om hål i öronen räknas
10.Tatuering(ar): Nej, inte en enda
11.Födelseort: Stockholm
12.Bostadsort: Bromma och Spånga
13.Nuvarande bostad: Villa
14. Har du varit kär: Ja, flera gånger!
15. Har du varit i några andra värlsdelar: Nej, aldrig
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nej

17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): Fyra stycken
18. Kaffe eller glass: Glass, helt klart!
19. Snuttefilt eller kramdjur: Kramdjur
20. Salladsdressing: Rhode Island
21. Färg på strumporna: Svart
22. Lyckotal: Har inget direkt lyckotal, men jag vann en chokladask med numret 1 en gång, så den låter bra.
23. Favoritfilm: Oj, det finns så många. The Notebook är en av storfavoriterna.
24. Favoritcitat ur en film: Jag memoriserar inte sådana saker
25. Bästa semestern: Kreta 2006

Nu ska jag sova, är riktigt trött. Har sovmorgon till 10.35 imorgon, skönt! Go natt och puss.


Let's take it easy

Ikväll blir det mys med pojkvännen som gäller. Egentligen borde jag plugga lite, men det får jag ta lite senare eller imorgon, är för trött nu. Skolan tar på krafterna ordentligt. Ska göra iordning lite god lasange innan M  kommer så jag får lite mat i magen, är verkligen hungrig nu. Jag lägger upp en ny lista senare ikväll. Ciao och puss!

Games are in the air

Jag och två kompisar satt och diskuterade barndomsminnen under lunchen, och det fick mig verkligen att börja tänka på det gamla TV-spelet "Sega". Minns ni det? Jag minns hur jag brukade spela Musse Pigg, Sonic och massa andra roliga spel. Hahaha, härliga år!
Nu ska jag ha Naturkunskap, hörs! Ciao.


Jag älskade SEGA!

Today

Igår hade jag problem med internet hemma, därav den dåliga uppdateringen. Nu är jag i skolan, börjar 8.20 idag, och kan äntligen blogga igen. Det blir en dagens outfit även idag.



Tights: indiska
Shorts: Levis
Halsduk: H&M
Tröja: H&M

Pictures speak more than thousand words

Hej. Nu känner jag att skolveckan har börjat igen, det är fullt ös. Men det är inget jämfört hur det kommer bli efter höstlovet. Ser inte fram emot det. Idag är det "premiär" för dagens outfit i min blogg, lite kul faktiskt. Får vi se om jag kan hålla mönstret och lägga upp varenda dag, haha. Här kommer dagens i alla fall.



Skor: Wedins
Shorts: Levis
Väska: Second hand
Jacka: LaRedoute
T-shirt: Topman
Tights: Indiska
Halsduk: H&M

Bry er inte om frisyren, den ser alltid lika konstig ut. Funderar på att klippa till mig snart.


Sätter upp några random bilder från dagen också.

  



Jag skrattar mycket, K måste ha sagt något roligt som vanligt, haha. Är alltid lika glad!

Måste fortsätta plugga psykologi nu, har mycket att göra på lite tid. Ciao!

Brand new week

GOD MORGON! Har sovmorgon till 10.35, men jag kan inte somna om igen efter att ha kommit till mamma. Är för pigg. Jag sätter mig hellre vid datorn. Tänkte sätta in lite bilder på nya saker jag vill ha i min garderob, speciellt nu när vintern och kylan lurar bakom hörnet.

        
Fin blommig sjal att vira runt halsen     En stor mysig kofta/ cardigan man kan dra på sig

           
Benvärmare så man inte fryser nertill     Stor stickad mössa att värma öronen med


Ett par tjocka tofflor att ta på sig när man går upp på morgonen

Enjoy the last minute

Nu är min slutliga header färdig! Eftersom jag är amatör är den lite halvdan, men den får duga för tillfället. Och jag är färdig med min städning. Kan det bli bättre?! Jag tror inte det. Imorgon är det uppgång 06.20 så snart är det dags att sova. Men innan det ska jag göra som jag alltid gör; kolla på film. Ikväll blir det The Game Plan, som var en rekommendation från K. Det ska bli spännande.

Nästa vecka tänkte jag, som dem flesta andra bloggare, börja med "dagens outfit". Tycker det skulle passa in bra här. Det blir som en extra "touch". Men nu ska jag krypa ner under mitt varma duntäcke och mysa innan jag somnar. Ciao och god natt.

New and fresh

Idag är det dags för rensning igen. Ska rensa garderoben, bokhyllan, byrån, skrivbordslådorna, ja alla lådor och skåp jag kan hitta i mitt rum. Vi planerar att flytta och ska troligtvis snart ha visning, därför gör jag detta nu. Det måste vara rent. Berättar mer om det nån annan gång för nu ska jag sätta på min städkläderna och gummihanskarna och sätta igång. Puss.

Bright days, no more

Gårdagen och den här dagen har varit underbara. Jag och M har hunnit köra bowling, hyra en film, kolla på Idol 2008, spela kort, mysa och sova. Ja, och lite annat smått och gott kanske. Vi har haft väldigt roligt. Jag kom hem idag runt fyra och började rensa lite i mina skrivbordslådor som är fulla av papper och annat skräp som ska slängas. Det behövs! Har även ätit middag och kollat på en till film med min syster. På bowlingen blev det inget nytt rekord, fick 154 som bäst, men jag är nöjd. Det blev 8 strike och 11 spärrar. Kommer spela igen nästa vecka, då siktar jag på 200 poäng, minst. Haha, lycka till Johanna!

Det är helt sjukt hur snabbt det blir mörkt på kvällarna, det känns som klockan är elva. Klockan är bara nio. Shit. Jag vill ha ljusa kvällar. Mörker tyder bara på kyla, höst och vinter. Jag vill ha sommar igen. Jag vill ha sommarlov igen. Vill kunna ligga på stranden med en glass i handen och känna hur solen värmer. Vill inte ha fem ton kläder på mig bara för att gå ut med soporna. Okej, jag överdrev lite, men ni förstår poängen. Pusspuss.

    

Break the record

Äntligen fredag! Har bara en lektion kvar efter lunch, bild och form, och sen helg. Jag över överlycklig! Ska åka direkt hem till M och vi åker till bowlingen tillsammans. Har inte sett honom på en vecka nu, har inte haft tid, men nu tar jag mig banne mig tid till det! Jag saknar honom. Hoppas jag slår nytt rekord, det är mitt mål.

Jag sitter i skolan med en svart filt virad runt mina ben och ett par varma, randiga raggsockor på mina fötter. Jag fryser så lätt. Känner mig väldigt trött, mina ögon vill bara stänga sig hela tiden, jag får kämpa för att hålla dem öppna. Jobbigt. Men tanken på helgen som liggar framför mig får mig att hålla mig vaken. Nej, måste fokusera den sista kvarten nu, har historialektion. Sen lunch, gott! Puss.

New shoes

Det börjar bli dags att sätta på sig dem varma, fodrade vinterskorna snart. Det är så kallt. Behöver själv köpa nya, eller sula om dem gamla stövletterna jag har liggandes i garderoben nånstans. Får se hur jag gör. Tänkte lägga upp lite bilder på några skor som är fina.


Svarta sköningar från Björn Borg  

 
 Fina bruna skor från Vagabond

     
Mysiga och varma från Vagabond                      Ännu ett par från Vagabond, älskar färgen!


Ett par från LaRedoute, kanske inte så varma men snygga

Jag har verkligen något för stövletter. Och utan klack ska det var också.

The list

Tänkte slänga in en lista igen, har ju bara gjort en tidigare. Idag handlar det om Dem bästa klassiska kärleksfilmerna.

  1. The Notebook
  2. Titanic
  3. Moulin Rouge
  4. Dirty dancing
  5. Notting Hill
     
The Notebook                                                     Titanic


                        
Moulin rouge                                                             Dirty dancing



Notting Hill

Jag måste nästan ta och se dem igen, dem är underbara! Eller vad tycker ni? Puss.

Thursday already?

Det känns inte som det är torsdag idag, känns som typ tisdag. Det kan bero på att jag hade studiedag igår, jag vet inte. Men inte ska man klaga på att det är torsdag för det innebär att det är fredag imorgon. Ni vet väl vad fredag innebär? Grey's anatomy! Och mys med pojkvännen för min del.

Idag var skolan inte så jobbig, hade två lektioner på förmiddagen och bara en idrottslektion på eftermiddagen. Vi körde kickboxning så nu har jag ont i mina armar och ben, usch. Jag och K körde ihop och peppade varandra. Vi kom på en hejarramsa till och med, haha. Eller K kom på en. Det var kul. Ikväll ska jag kolla på film igen, har blivit mycket för det senaste tiden. Den här gången blir det P.S. I love you som står på listan. Skådespelare är bland andra Hilary Swank, Gerard Butler och Jeffrey Dean Morgan.


Busy day, busy day

Förlåt för bristen på inlägg, har varit ganska upptagen idag. Jag hade studiedag, men studerade jag? Nej. Har däremot städat hela mitt rum och badrum. Kanske inte det roligaste, men nu är det renare än det någonsin varit. Åkte sedan till jobbet och var där några timmar. Jag jobbar som barnvakt. När jag kom hem kollade jag lite på film och nu sitter jag här. Det var min dag i korta drag. Samma gamla vanliga, haha.

På fredag ska jag sova över hos M och det kommer bli supermysigt! Vi ska börja med att bowla och sen hyra film på kvällen. Kanske kolla lite på Idol 2008 också. Vi får se. Vi firar två månader på lördag, det känns jättebra! Så allt det här är ett slags "firande". Jag kan ärligt säga att jag aldrig haft ett så bra förhållande som jag har nu.

Ska fortsätta kolla på TV nu. Glöm inte att Greys går imorgon i USA, bara en notis. Puss.

No time for studies

Hemma igen! Efter ett välförkänt och koncentrerat två- timmars pluggande är jag hemma för att ta det lugnt. Inget mer arbete idag. Ska bland annat kolla klart på min film och se på Gossip girl om jag hunnit få den ikväll. Ska städa rummet lite också, men annars inget annat planerat ikväll. Jag hoppas ni också får en underbar tisdagskväll!

Börjar verkligen känna att det är höst nu, är kallt på morgonen. Det är bara att ta på sig mössa, halsduk och vantar. Ingen tvekan där. Och den tjocka dunjackan är det också dags för snart. Usch vad kallt. Snart är det höstlov också, gissa om jag är glad!? Det enda jag oroar mig för är allt efter lovet. Mina lärare har pressat ihop ett schema med prov och inlämningar som är näst intill omöjligt! Hur ska jag klara detta? Får jag nånsin tid att ta det lugnt. Enkelt svar: nej.

   
Hösten är här.                                               Fin bild på sjön där jag bor.

Bilderna är tagna från mybaker.blogg.se. Hon som äger den bloggen är förövrigt min mamma. Nu vet ni, haha. Puss.

We came, we played, we won

Har kommit hem från en lyckad dag i Frescatihallen, men fy vad jobbigt det var! Jag blev jättsvettig. Tror det slutade med att jag gjorde fem mål, två assist och en tunnel, nöjd! Känner hur hungern tryter nu så jag gör iordning lite nudlar, gott gott! Direkt efter maten åker jag och möter upp K på ett fik där vi kan sitta och plugga i lugn och ro.


Frescati vid Universitet

Måste dra vi hörs. Ciao och puss.

Show my skills

Idag är det innebandy som gäller, sen slutar jag för dagen. Och imorgon är det studiedag. Underbart!! Men jag får inte vila ännu, jag och K ska träffas efter skolan och skriva klart det sista på vårt Naturkunskapsarbete som ska in idag. Jag hoppas det går bra. När jag kommer hem igen ska jag lägga mig i min varma säng och bara kolla på film, ska nog fortsätta på filmen jag började med igår. Tror den hette "What happens i Vegas", skådespelare är Cameron Diaz och Ashton Kutcher. Det jag hann se innan jag somnade var i alla fall bra. Nu måste jag fixa iordning mig och åka iväg. Pusspuss.




Uppdatering och recension av filmen: Den innehöll humor men hade ändå den vanliga dosen av kärlek som i dem flesta filmerna i den här genren. Bra och enkel att hänga med i! Betyget blir tre och en halv stjärna. Puss.

We have all been children

Någonting jag alltid har älskat, redan sen barnsben, är att dansa och röra på mig, och sport är ett av mina absoluta favoritintressen. I alla fall bollsporter. Jag har även fattat ett stort tycke för sång. Jag sjunger alltid i duschen och när jag är ensam hemma, haha. Det är musik som gäller hela tiden. Vad har ni för passioner i livet?
Tänkte att jag nån gång skulle spela in när jag sjunger och sätta upp här, det gäller bara att jag tar modet till det. Kanske någon gång i framtiden. Vi får se, vi får se.

Idag har jag varit i skolan från nio till fyra, inte dagens roligaste vistelse. Sen jag kom hem har jag inte gjort så mycket mer än suttit vid datorn och kollat på TV. Det blir absolut inget plugg idag. Det blir inget plugg imorgon heller. Skönt! Ikväll blir det bara att ta det lungt och imorgon ska M komma över och vi ska mysa. På onsdag är det matematik B som gäller, ligger lite efter känner jag.

Rotade lite bland mina gamla bilder på datorn, hittade bland annat något från när jag var sisådär fem år. Riktigt gullig faktiskt! Sen hittade jag även bilder på lite andra random saker, det är alltid lite kul att visa. Ha det bra, puss.

                              Liten och söt.

    
Hittade även lite kort på mina Levis- shorts, stora favoriter i klädsamlingen.


                      Ännu en bild på mig som liten, tror jag var sex år här

The empty space I can replace

Eftersom jag inte har något intressant att skriva om fyller jag tomrummet med en lista om mig, här och nu.

Namn: Johanna Felicia Baker
Piercingar: Hål i öronen, om det räknas
Tatueringar: Nej, men kanske i framtiden
Längd: 1,68 ungefär
Skostorlek: 39
Hårfärg: Ljusbrunt
Är du kär i någon: Ja det är jag!
Önskar du att du bodde någon annanstans: Inte just nu nej
Tycker andra att du är attraktiv: Ja, vissa tror jag
Vilket shampoo använder du: Sunsilk
Vilken parfym använder du: Använder inte så ofta, men i så fall Escada
Vad är du rädd för: Har aldrig gillat hajar
Gillar du att tvätta: Ingen stor favorit precis


ANTAL

Gånger du varit kär: Många, säkert minst fem
Gånger ditt hjärta brustit: Två tror jag
Hjärtan brustit på grund av dej: Oj, det är nog fler. Fem- sex kanske.
Gånger ditt namn varit med i tidningen: En


ÖVRIGT

Vad har du gjort idag: Sovit, ätit frukost, städat och lyssnat på musik
Var det kul: Inget märkvärdigt
Hur tidigt stiger du upp: Inte tidigt, alldeles för sent
Gillar du att slåss: Nej
Vad ska du göra ikväll: Vara hemma, rensa mina skolpapper och gå och lägga mig i tid

Är du seriös: Inte ofta, skrattar mycket
Var har du ont: I nacken
Använder du hårspray: Nej aldrig
Kan du stå på händer: Nej
Favoritserie: Jag är en liten ”Grey’s anatomy” nörd, helt klart
Salt eller socker: Socker, socker, socker
Är du glad nu: Ja hyfsat
Var du glad igår: Ja jätteglad!
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja, eller bekant i alla fall
Vad dansar du till: Allt från rock och pop till ballader. Beror på humöret.
Stockholm är: Stort, kulturellt och fint på kvällen
Göteborg är: Troligtvis också fint, har aldrig varit där
Kan du sjunga: Ja helt okej
Mer värt än guld: Kärlek och vänskap
Spaghetti eller makaroner: Det blir nog spaghetti
Ett land jag helst vill besöka: England, eftersom halva min släkt bor där
Sparar till: Minidator, systemkamera, ipod, nya kläder. Ja väldigt mycket.
Pålägg som gäller: Det mesta funkar
Dagens dryck: O’boy


Christmas comes along

Längtar inte ni också till julen? Jag älskar julen. Man går upp på morgonen, man vaknar alltid lite tidigare än vanligt,  och springer ner till den välpyntade granen och ser alla presenter som bara väntar på att bli öppnade. Man kan aldrig låta bli att kolla lite extra på etiketterna för att se vems som är vems. När man går in i köket kan man känna doften av de härliga pepparkakorna och lussebullarna man bakat någon dag tidigare. Man ser mamma stå och göra iordning julskinkan som ska serveras när gästerna kommer och sen klär man på sig sina finkläder och bara väntar på att det ska ringa på dörren.
Jag har bara underbara minnen relaterade till julen. Det är en tradition med värme, umgänge, kärlek och närhet. Jag längtar verkligen. Och nu är det bara två månader och tolv dagar kvar. Puss.

Time to pose

Har man rätt eller har man rätt? Jag somnade till slut runt kvart över sex, det tog sin tid. Jag vaknade igen halv tolv av att K ringde mig, men det samtalet tog snabbt slut och jag somnade om igen. Vaknade för andra gången halv ett och då gick jag upp. Halva dagen är borta som förutspått. Saknar M så mycket, kommer inte hinna träffa honom igen förrän tisdag. Får försöka ockupera mig med saker att göra, då går tiden förhoppningsvis fortare.

Nu lyssnar jag på lite bra musik och dammsuger mitt rum. Är snart färdig och då ska jag och K iväg på vår efterlängtade "photoshoot", det ska bli skitkul! Bilderna sätter jag upp senare. Håll ut. Puss.


Updatering: Det blev ingen "photoshoot" idag, det passade bättre någon annan gång. Möjligtvis nästa helg. Hoppas.

No reason to sleep

Klockan är strax efter fem på söndagsmorgonen och jag kan fortfarande inte sova. Jag vet inte vad det kan bero på. Jag ligger mest och tänker för mig själv, på allt möjligt. Och jag är pigg som bara den, det har jag varit hela kvällen. Kommer nog inte somna förrän om några timmar och då kommer jag sova bort halva söndagen sen. Inte bra. När jag ändå är uppe kan jag lika gärna dela med mig av några coola glasögon jag hittade på hemsidan www.saltopeppar.se. Här kommer bilder.

   

    

                

Nä, så här kan jag inte hålla på, jag måste försöka sova nu. God natt allesammans. Eller jag kanske borde säga god morgon. God morgon, puss.

Happy Birthday to you

Nu har kvällen börjat komma och mörkret börjat falla denna härliga lördagskväll. Det är skönt att man har en till ledig dag imorgon också,  även fast det är söndag som jag typ hatar! Men på tisdag har vi bara en enkel idrottsdag då vi ska spela innebandy och på onsdag har vi studiedag, så skolveckan kommer inte bli så tuff. Skönt!

Idag runt fem åkte jag och F till K (som för övrigt är min absolut närmsta vän!) som fyller år idag. GRATTIS PÅ DIG! Vi gav henne en Noblesse chokladask och hon blev både överraskad och glad. Det är alltid kul att göra andra människor glada tycker jag. Kom hem för en liten stund sen och ska snart äta middag. Det blir Tacos idag, en av dem godaste maträtterna jag känner till. Jag ska ta extra mycket ost på mina, supergott!

När jag sitter här för mig själv i min säng med datorn i knäet kan jag inte låta bli att sakna min underbara pojkvän, han är hur gullig och söt som helst! Och om en vecka har vi varit tillsammans i två månader, då hoppas jag att vi hittar på något extra mysigt! Jag älskar dig M.

Ser även mycket fram emot min och Ks "Photoshoot" som troligtvis äger rum imorgon. Det är inte helt bestämt än, men troligtvis. Jag hoppas! Det ska bli spännande! Right K?


Fram med systemkameran, på med klänningen sen kör vi!

Nu ska jag hjälpa pappa i köket, vi hörs. Ciao och puss.

Last night and yesterday

Igår var det kul men det gick inte så jättebra på bowlingen, fick 110 som bäst. Fast det är alltid roligt att träffa pojkvännen och dem andra. När vi kom hem satte vi oss ner och körde en omgång poker och det var kul, ett tag, men jag tröttnade fort. Haha, typiskt mig. Kvällen avslutades ganska lugnt och tidigt med att alla åkte hem till sig och gick och la sig. Jag gjorde det i alla fall, var riktigt trött.

Nu är det redan lördag eftermiddag, det känns som dagen knappt har hunnit börja, jag har knappt hunnit vakna och jag har inte hunnit göra något vettigt. Jag har tagit en promenad med hunden, varit inne på datorn och kollat lite på TV. Verkligen inget märkvärdigt. Men vad annars ska man göra när man är hemma?

När jag väl sitter vid datorn kan jag lika gärna göra min första lista. Idag handlar det om dem fem snyggaste skådespelarna i Hollywood. Ja, enligt mig förstås.

  1. Patrick Dempsey
  2. Adam Brody
  3. Jake Gyllenhaal
  4. Dave Annable
  5. Penn Badgley
        
Patrick Dempsey                                 Adam Brody

               
Jake Gyllenhaal                       Dave Annable


Penn Badgley

It is all about the hair!

Friday night live

FREDAG! Härligt som bara den! Har slutat för dagen, sitter bara kvar en stund för att skriva det sista på Naturkunskapen sen är det dags för bowling. Är väldigt taggad på att vinna! Vi är fyra personer som ska iväg och det ska bli jättekul, jag och tre killkompisar. En av dem är min pojkvän, vi kallar honom så länge. Jag berättar mer om kvällen när jag kommer hem.

Jag längtar väldigt mycket till söndag, faktiskt. Då har nämligen jag och två tjejer planerat att göra en så kallad "photoshoot" då vi ska sminka mig, klä upp mig fint, fixa mitt hår och ta massor av foton på mig vid stranden. Jättefint! Dem kommer jag sedan sätta upp på bloggen. Jag kan knappt vänta, är så nyfiken och spänd på resultatet. Jag får hålla ut.

Nu måste jag fortsätta fokusera, annars kommer jag aldrig härifrån. Ha det bra, puss.

Good things happen for a reason

Det är kul att det är så många personer som har kollat in min blogg på så kort tid. Och det är så fina kommentarer ni skriver, jag blir jätteglad! Fortsätt så! Ikväll har jag mest pluggat Samhällskunskap och kollat lite på TV och bara njutit av att det är fredag imorgon och sen helg. Lovely! Vad ska ni göra i helgen?

Missa föresten inte Grey's anatomy som går i USA ikväll. Ett av dem bästa programmen! Nu är det dags att sova snart. God natt och dröm sött! Puss puss.


Jag gillar den här bilden på mig, jag ser så barnsligt glad ut!

Purses, purses, so many purses!

Jag kollar runt lite på några random hemsidor efter väskor och jag hittade några jag tyckte var söta. Tänkte jag skulle dela med mig.

              
Två fina väskor från Bianco

Hittade även en söt liten plånbok från Accent

       
Fler söta väskor från Bianco


Kunde inte låta bli att ta upp en bild på detta fina armband också

Where did the good days go?

När man vaknar upp på morgonen, kollar ut genom fönstret och ser det dåliga vädret vill man ingenting annat än att ligga kvar under det varma täcket. Så var det för mig i morse så jag sov en och en halv timme längre än jag skulle och var nära att komma försent. Inte mitt smartaste drag kanske. Idag var det orientering som stod på shemat. Det var kallt, blött och inte minst ansträngande, jag var blöt ända upp till knäna när jag kom hem. Men jag lyckades ändå ta mig runt utan större problem och jag är nöjd. Nu ska jag fixa det sista på min samhällsuppgift som ska in imorgon, sen har jag hela kvällen framför mig att spendera i lugn och ro. Härligt! Imorgon är det planerat att jag och några kompisar ska iväg och spela lite bowling, det ska bli riktigt kul! Mitt rekord är 184 vi får se om jag kan slå det, haha.

Jag längtar redan tillbaka till sommarvärmen. Jag längtar till dem underbara sommarkvällarna när man kunde sitta ute i bara shorts och T-shirt och se solen falla ner bortom horisonten. Vill inte ha kall och tråkig höst. Usch! Vart tog sommarn vägen egentligen? Det gick så fort.

 


Underbara sommarkvällar!

Let's talk about the future

Jag ska fatta mig kort: det här vill jag ha! Vill, vill vill! Det enda som stoppar mig är min dåliga ekonomi.

             
Chinos från Monki                                        Ipod Nano från Apple
             
  Skinnjacka från H&M  998 kronor                          Halsduk från H&M 149 kronor
                     
Mössa från H&M  59.50 kronor                 Vantar från H&M  59.50 kronor

               
Låga Converse från La Redoute 529 kronor
                          

Inte för att jag har dålig syn, men om jar tvungen att skaffa glasögon skulle dem se ut något i den här stilen. Riktiga nördglasögon, haha.




Nu ska jag kolla på lite TV och sen ska jag sova, känner att ögonlocken börjar bli tunga. Har sovmorgon till 11.45 imorgon, skönt som bara den! God natt och dröm sött! puss puss.

A long time ago in a land far away

Jag kände plötsligt hur tröttheten slog till såhär på kvällen. Det har varit en jobbig dag idag. Jag började fundera och kom på att jag har alldeles för lite bilder på bloggen, ingen faktiskt. Ni vet inte ens hur jag ser ut. Så, nu sätter jag upp några bilder från när jag var på Kreta 2006, då jag bara var 14 år. Den största skillnaden om man jämför idag är nog håret.

 
Jag ser jätteliten ut, haha.


Här är ett kort på mig från i somras. Jag hade precis köpt en hockeypuck i en souveniraffär, i Leksand. Jag har mitt så kallande "obekväma leende" som K brukar säga. Vet inte riktigt om jag håller med.

After hours of working

Idag har jag fått mina åtta timmars sömn och Engelskaarbetet är färdigt, kan det bli bättre? Just nu försöker jag leta efter en "profilbild", eller vad man ska kalla det, som jag kan ta upp på bloggen men problemet är att jag inte har några bra bilder på mig. Så jag och K kom på lösningen att vi i helgen helt enkelt åker och tar massa foton på mig vid stranden. Det blir perfekt!

Jag är faktiskt lite smått irriterad över att Gossip Girl, som sändes i USA igår, inte har kommit ännu. Jag kollade även för några minuter sen, men nej det var inget där då heller. Dåligt! Jag är verkligen en liten datornörd och TVnörd. Haha. Jag följer så många TV- program på TV att det är absurpt. Nej, jag måste sluta kolla på vissa program för det tar upp för mycket tid. Ja så får det bli.

Nu ska jag göra mig iordning för jag vill inte missa bussen och komma försent. Puss på er.

Is it worth all time?

Tisdagens skoldag är äntligen över! lättnad! Det är den jobbigaste dagen vi har, en riktig mardröm faktiskt. Nu har min vän K kommit över och vi ska plugga lite engelska, den ska vara inlämnad senast 24.00 inatt så jag börjar känna mig lite stressad. Fast vi är snart klara så det kommer inte bli några större problem. Nu måste jag fortsätta jobba, ha det bra så länge! Puss.

A good night's sleep

God morgon. Idag är jag uppe tidigt och är pigg och glad, ja eller jag är glad i alla fall. Ska snart gå upp och äta lite frukost och sen bär det av till bussen. Idag blir det heldag med massor av pluggande, inte något jag relaterar till glädje precis. Men det är tyvärr ett måste. Jag önskar er alla en bra tisdag. Puss.

Fresh with a new taste

Hej,
jag heter Johanna Felicia Baker, är sjutton år och bor i Stockholm. Mina intressen är simpla och efterliknar många människors, ja ni vet det gamla vanliga som att umgås med mina kära vänner, lyssna på musik, kolla på TV, vara inne på datorn osv. Inget märkvärdigt alls. Jag är bara som alla andra, en i mängden. Inte som han med laxfärgad tröja bland ett hav av män med svarta kavajer.

Hoppas ni kommer gilla det här lika mycket som jag och har en underbar fortsatt måndagsskväll! Själv ska jag sätta mig med ett par sköna mjukisbyxor, en stor T-shirt framför datorn och plugga lite Engelska, har en inlämningsuppgift tills imorgon. Det får inte bli för sent bara för jag måste orka upp till skolan imorgon också, börjar 8.20. Puss på er.

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0